Tuesday, 29 May 2012

Voorbereidingsmoment La Bérarde

 
Aangezien het alpiene klimtreffen in La Bérarde vorig jaar een geslaagde ervaring was heb ik besloten om me opnieuw in te schrijven. Net zoals vorig jaar begint de stage met enkele voorbereidingsmomenten. Eén daarvan was in Freyr.

We hadden afgesproken om half elf op de parking van Freyr. Het was prachtig weer en het beloofde dus een mooie klimdag te worden. Toen Raf(aël) en Koen aangekomen waren, konden we starten. Koen, de stageleider, gaf eerst even uitleg over het materiaal dat in de rugzak moest voor lange routes. Vervolgens verdeelden we ons in twee cordé's en maakten we de rugzakken klaar. De dames hadden van Koen de opdracht gekregen om de weg te zoeken naar de sector Mérinos, soms was er even twijfel over de juiste route, maar uiteindelijk zijn we er toch geraakt.

Daar aangekomen, waren Annelies en Amber ongetwijfeld blij dat Koen er hen boven al op gewezen hadden dat ze hun touw niet bij hadden. We startten in een route die helemaal gepolijst was, de dames en Koen klommen een route wat verderop. Na de tweede lengte voegden we ons terug bij hen. Na enkele boterhammen op een plateau net onder de top, klommen we het laatste stuk naar de top even simultaan.

Om onze touwefficiëntie tijdens lange rappels te verbeteren, had Koen tussen de bomen een "rappelpiste" aangelegd. We probeerden zo vlot mogelijk de rappels uit te voeren. We leerden dat we altijd onze relais moeten checken, verschillende manieren om ons touw uit te gooien en we verbeterden onze efficiëntie op de relais. Hierna zat de voorbereidingsdag er al op.

Nadat we Koen hadden bedankt voor zijn deskundige uitleg en afgesproken hadden voor de theorie avond, besloten we nog even te blijven om nog een sportklimroute te klimmen. De dames besloten een blijkbaar moeilijke 4a te klimmen en de heren hadden zin in iets pittiger. Rudy klom doorheen een lange 5c, ik en Raf kropen in een 6b. Raf klom deze route mooi à vue, ik had er echter meer problemen mee en moest hem uitwerken. Ten slotte werd het tijd om naar huis weer te keren.


Enkele sfeerbeelden:

Raf en Rudy in de eerste lengte 5a ©Bart Vaganée
Raf en Rudy in de eerste lengte 5a ©Bart Vaganée

Raf komt aan op de 1e ralais ©Bart Vaganée
Annelies, Amber en Koen op de relais ernaast ©Bart Vaganée
Annelies op de 2e relais ©Bart Vaganée
Koen en Amber in de tweede lengte ©Bart Vaganée

Rudy vertrekt in de 3e lengte ©Bart Vaganée
Mezelf en Rudy op de top van de Mérinos ©Raf
Raf in de 6b ©Bart Vaganée

No comments:

Post a Comment