Thursday, 25 October 2012

Verslag Petzl Klimax Drytool Event

Het eerste evenement van het drytoolseizoen is een feit! Het was een groot succes!

©Bart Vaganée
 De combinatie van Klimax II en drytoolen kon niet anders dan vonken geven! Jurgen had deskundig de routes gebouwd en het zijn pareltjes geworden. Van de gemakkelijkste initiatieroutes tot de harde finaleroute: ze waren allemaal even gevarieerd. Petzl leverde de Nomics en we hadden zelfs de kans om de Ergo's eens uit te testen!

Er heerste een ontspannen sfeer en er was de mogelijkheid om met een hapje en een drankje naar het spektakel te kijken...

©Bart Vaganée

Wat de wedstrijd betreft, waren er twee selectieroutes die respectievelijk M8 en M8+ gequoteerd waren. In de eerste route geraakte ik tot op enkele passen van het einde, maar door de verzuring was ik niet meer in staat om de route af te werken.

De tweede route ging minder vlot... Door de sterke overhang, begon ik te sukkelen met het wisselen van mijn bijlen. De verzuring sloeg snel toe en ik lag er al halverwege uit.

Mezelf in de 2e selectieroute ©Ine Janssens

Net geen finale voor mij, maar wel een mooie 10e plaats.

Net voor de finale gaf Jeff Mercier, die voor het evenement speciaal af gekomen was van Chamonix, een presentatie over zijn recente beklimmingen.

Jeff Mercier in de finaleroute ©Bart Vaganée

De finaleroute bleek enorm zwaar te zijn. Alle finalisten deden indrukwekkende pogingen, maar voor de meesten bleek de overhang veel te zwaar. Enkel Dennis Van Hoek was in staat om zich door de overhang te worstelen. Hij viel enkele passen voor het einde.

Dennis worstelt zich door de finaleroute ©Bart Vaganée

Dennis won dan ook de competitie. Op de tweede plaats kwam Jeff Mercier, die door een slechte greep gevallen was, en op de derde plaats kwam Yannick Lis. Het was de 1e keer dat Yannick deelnam aan een drytoolwedstrijd(!)


Van L naar R: Yannick Lis, Dennis Van Hoek, Jeff Mercier ©Bart Vaganée

Op naar de volgende wedstrijd: Monte Cervino in Nederland!

For an English report see: http://www.dennisvanhoek.nl/?p=1487
Article Français: http://jeffmercier.blogspot.be/2012/11/petzl-klimax-dry-tool-event.html

3 comments: