Saturday, 10 March 2012

Drytoolwedstrijd in Bornem!

Zondag was het zover: De tweede manche van de drytoolwedstrijd van De Berghut!

De organisatoren hebben deze keer het concept een beetje aangepast. De deelnemers hadden de mogelijkheid om de hele dag pogingen te doen in vijftien selectieroute's van verschillende niveau's. De deelnemers moesten zelf op een lijst bijhouden welke route's ze geklommen hadden. Op het einde van de selectie werden de lijsten verzameld en werd er berekend welke acht klimmers er in de finale zaten.

De wedstrijd ging deze keer door op de klimtoren van de BVKB in Bornem. De routebouwers (Jurgen, Yannick, Tim en Jo) hadden er enkele pareltjes van route's gebouwd. Er werd gebruik gemaakt van banden, boomstammen, kettingen en klimgrepen om de meest uitdagende en complexe bewegingen uit te lokken. Ook de catering was fantastisch! Zo kon men na het harde klimwerk ontspannen met een Duvel en een hotdog.

De grote opkomst zorgde voor een gezellige sfeer. Het weer daarentegen was iets minder goed, maar kom drytoolen in de regen leid gelukkig niet tot prestatieverlies. ;) Na wat krassen met ijsbijlen en stijgijzers en na menige funky moves op de banden en boomstammen zat de selectie erop. Quinten kwam eruit als enige die alle route's van de eerste keer topte!

Nu de acht finalisten bekend waren, werd het menens. De finaleroute was sterk overhangend en het laatste gedeelte was zelfs volledig horizontaal! De finaleroute werd volledig voorgeklommen. Uiteindelijk waren er vier finalisten die boven de rest uitstaken: Quinten, Maxime, Olivier en Matti. Uiteindelijk is Maxime het verste geraakt, voor Matti en Olivier en Quinten


Dit is de volledige uitslag van de finale:
1
De GrooteMaxime
2
BuyleMatti
3
De Deken Olivier
4
MattensQuinten
5
BeirnaertRobi
6
VaganéeBart
7
DelecosseOlivier
8
Dedecker Kristof

Ik zelf behaalde de 6e plaats en zat voor de eerste keer in de finale van een drytoolwedstrijd.

Foto's: copyright de berghut en Gert Fostier

2 comments:

  1. Ge hebt die plaats ook dubbel en dik verdiend hoor :). Je was echt wel goed de zondag. Ik hoop dat je weet dat ik super trots ben op jou :).

    x

    ReplyDelete
  2. http://www.theuiaa.org/ice_climbing_history.html check deze site ne keer waarschijnlijk heb je hem al maar toch :)

    x

    ReplyDelete